FAABORG-MIDTFYN - FREMTIDENS MOBILITET

VIDENSYNTESE & MULIGHEDSRUM

  • Share
HENT VIDENSSYNTESE

Hvordan løser vi mobilitetsudfordringer i landdistrikter?

 

Det har Urban Creators hjulpet Faaborg-Midtfyn Kommune med at svare på igennem et større innovationsprojekt om fremtidens mobilitet. Projektet inddrager en række danske og udenlandske eksperter, så vel som borgere og virksomheder i kommunen.

 

Ambitionen er at skabe holdbare løsninger til gavn for de mennesker, der bor i kommunen og til inspiration for andre landkommuner verden over. Data og teknologi giver helt nye muligheder for fremtidens mobilitetsløsninger. Men forsøg viser, at det kan være vanskeligt at skabe gennembrud med oplagte og skalerbare løsninger for landkommuner. Så hvor er mulighedsrummet for udvikling af løsninger i fremtiden? For at svare på dette  har Urban Creators gennemført sammen med kommunen en videnssyntese, der bl.a. indeholder en erfaringsopsamling af cases fra ind- og udland, en analyse af samfundstendenser der kan påvirke behovet for mobilitet, samt et blik på kommunens egne udfordringer og potentialer.

 

Videnssyntesen resulterer i 3-5 innovationsspor, som skal danne rammen for et ”Mobilitetsværksted” der gennemføres, i samarbejde med Dansk Design Center i 2019