Frederikssund Campusstop

Jeres fremtidige campusstop

I august 2023 faciliterede Urban Creators en co-creation design-proces med elever fra 3.g-holdet Digital Design og Udvikling på Frederikssund HTX. Processen forløb over to halve designdage, hvor eleverne kom med velovervejede bud på, hvilke funktioner de syntes skulle være en del af deres stoppested. Processens formål var at udarbejde byrumsmøbler, der kan understøtte socialt samvær og den gode ventetid, og dermed skabe et større incitament for de unge til at vælge bussen som transportform til deres uddannelse frem for bilen.

I to grupper udarbejdede eleverne først to skitsemodeller, som de på anden designdag blev bedt om at udarbejde en prototype af i 1:1 ved stoppestedet. Det blev på mange måder en klassisk designproces, hvor resultat og forventninger blev justeret undervejs, som materialerne blev bearbejdet og indpasset stedet.

Urban Creators udarbejdede derefter arbejdstegninger, der blev givet til elever fra FGU som derefter arbejdede hårdt for at producere det endelige inventar, som en del af deres uddannelsesforløb.

Elevernes nye stoppestedsmiljø, som blev indviet i forbindelse med den nationale Klimahandledag, hvor borgmester Tina Tving Stauning holdt tale for eleverne og takkede alle, der havde været med i processen; lærere og elever fra Campus Frederikssund og FGU, Frederikssund Kommune, Urban Creators, Movia, Region Hovedstaden og Vejdirektoratet.

  • År: 2023

    Kunde:  Frederikssund Kommune

    Rolle: Facilitator og Rådgiver

    Samarbejde: Campus Frederikssund og FGU, Frederikssund Kommune, Movia, Region Hovedstaden og Vejdirektoratet.