Odenses nye grønne mobilitetsplan

Odense sætter den grønne mobilitet fri – mobilitetsglæde skaber næste generations storby

Vores forslag til en ny, grøn mobilitetsplan i Odense bygger på en kernefortælling om, hvordan grøn mobilitet kan bidrage til mere glæde i hverdagen for odenseanerne. Formålet med at tage udgangspunkt i ”mobilitetsglæde” er at sætte fokus på dét, vi gerne vil have mere af, i stedet for kun at tale om det, der skal være mindre af – som f.eks. forurening. Det kan skabe en positiv fælles fortælling om den forandring, som Odense står overfor.

Det harmonerer godt med Odenses politiske aftale, som har en dobbelt målsætning om at halvere CO2-udledningen fra transporten frem mod 2030 samtidig med at flere skal bo og færdes i bymidten.

Vores plan består både af nogle trafikale hovedgreb, som fx at sænke hastigheden på et udpeget vejnet, samt nogle bystrategiske og organisatoriske principper,  som fx grønne korridorer og gaderum og forpligtende samarbejder med erhverv, foreninger, borgere osv.

Alle dele skal nemlig udfoldes i samarbejde med Odenseanerne, og styrke Odenses sammenhold i de grønne valg. Det betyder også at planen ikke vil blive implementeret som en færdig løsning. Den skal i stedet udvikles, afprøves og tilpasses ved hjælp af pilotprojekter og -områder i en tæt løbende dialog med bl.a. borgere og erhvervsliv.

Urban Creators assisterer Odense Kommune med at realisere flere af projekterne. Eksempelvis:

 

  • År: 2023

    Kunde:  Odense Kommune

    Rolle: Rådgiver

    Samarbejde: Gehl Architects, Artelia (MOE), EY (Incentive)